It’s time for basketball!

Herfstbladeren vallen weer van de bomen. Dat betekent dat we een nieuw seizoen in de NBA gaan krijgen!
Over 3 weken staat het nieuwe seizoen voor de deur. Een hoop veranderingen zijn doorgevoerd door de 30 teams.

Zo zijn bijvoorbeeld de Charlotte Hornets weer terug in de competitie. De voorheen Charlotte Bobcats hebben na een marktonderzoek de naam Hornets ingevoerd. Zo makkelijk lijkt het niet, want de eerste, originele Charlotte Hornets zijn in 2001 verhuisd naar New Orleans om daar door het leven te gaan als de New Orleans Hornets.

Maar omdat de pelikaan het symbool is van de staat Louisiana, hebben ze zich de New Orleans Pelicans laten noemen en zijn ze zo vrij geweest om hun hele (statistieke) geschiedenis van de Hornets in Charlotte over te dragen aan de nieuwbakken Charlotte Hornets.

Andere belangrijke veranderingen zijn toch vooral terug te vinden op de transfermarkt. Pau Gasol verkastte naar Chicago, Ray Allen is ondanks zijn leeftijd (39, red.) nog steeds gewild om zijn driepunters, Lance Stephenson liet de Pacers achter om bij de Hornets aan het werk te gaan, Jeremy Lin naar de Lakers, Chandler Parsons naar de Mavericks in Dallas en Kevin Love naar Cleveland, om maar eens wat namen te noemen.

Maar de belangrijkste transfer is ongetwijfeld die van LeBron James. Hij kondigde op Twitter zijn transfer aan met “It’s time”. Duidend op een thuiskomst naar zijn geboortestreek. Daaropvolgend onderhandelde de Cavaliers met de Minnesota Timberwolves over Kevin Love en wist hem te strikken in ruil van 2 potentiële NBA-sterren in Andrew Wiggins en Anthony Bennett

Wat LeBron James in Miami gelukt is – spelen met een supertrio – lukt in Cleveland nu weer.

Ongewijzigd gebleven zijn San Antonio en Oklahoma City. De verwachting is dat zij in juni uit gaan maken met Cleveland wie zich de nieuwe kampioen van het basketball mag noemen!

About pcdeseijn

Onderwijzer. Fan van AS Roma. NBA fanaticus en dromer.
This entry was posted in andrew wiggins, anthony bennett and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment